Menu
T +32 (0)56 72 08 46dienst-na-verkoop - 24/24 en 7/7

Algemeen Nieuws | Callens & EMK

Kind en Techniek - de combinatie werkt

 

Op vrijdag 17 maart kwamen 23 kinderen uit de St.-Amandusschool te Meulebeke op bedrijfsbezoek. 23 kinderen uit het 5de leerjaar beleefden een unieke doe-voormiddag. Een snelle kennismaking met ons bedrijf toonde aan dat 10-11-jarigen toch al heel wat weten over stoom en verwarming.

Een snelcursus pipefitting, zelf een pennenhouder lassen, een uitleg over de werking van de brander werd gecombineerd met het bedienen van een rolbrug en een lift met de hoogtewerker.

De toekomst met gemotiveerde en zeer beleefde leerlingen is meer dan verzekerd.

 

 

Onderwijs en bedrijfsleven in dialoog, wij doen mee!

 

Ons bedrijf neemt deel aan 'Vlajo Ondernemers voor de Klas', het grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen, georganiseerd door Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw (Vlajo),  in samenwerking met structurele partners Pulse Foundation, ETION, VKW Limburg en projectpartners BNP Paribas Fortis, essenscia vlaanderen en  JCI Vlaanderen.

Tijdens een interactieve sessie zullen gedelegeerd bestuurder Windy Moerman en HR Manager Tommie Duyvejonck in het Guldensporencollege (Kortrijk), Hemelvaartinstituut (Waregem), H. Hartcollege Waregem en Koninklijk Atheneum (Ronse) vertellen over hun ervaringen als ondernemer alsook de werking in ons bedrijf. Voor ons de ultieme kans om de werknemers van de toekomst beter te leren kennen en jongeren kunnen zich zo een accuraat beeld vormen van wat ondernemen en het bedrijfsleven juist inhoudt. Door onze deelname hopen we ondernemingszin bij jongeren te stimuleren en hen warm te maken om een eigen onderneming op te starten of het bedrijfsleven in te stappen.

Vlajo Ondernemers voor de Klas is een initiatief dat Callens & EMK een warm hart toedraagt.

Wenst u meer informatie over Vlajo Ondernemers voor de Klas, surf naar www.vlajo-ovk.be

Jubilaris Callens & EMK schenkt 20.000 euro aan Kinderkankerfonds 'KOESTER'

 

Naar aanleiding van de 50ste verjaardag van Callens & EMK werd op maandag 28 november 2016 het ingezamelde bedrag van maar liefst 20.000 euro overhandigd aan Dr. Yves Benoit, voorzitter van de Raad van Bestuur VZW Kinderkankerfonds en de hr. Kurt Vanryckeghem, burgemeester stad Waregem en tevens bestuurslid Koester, afdeling Waregem.

'KOESTER' (Kinder Oncologische Eenheid voor Specifieke Thuiszorg en Rehabilitatie) maakt al meer dan 25 jaar werk van gerichte begeleiding zodat zieke kinderen zo veel mogelijk tijd bij hen thuis kunnen doorbrengen.

De directie van Callens & EMK wenst op deze manier zowel financiële als psychologische steun te bieden aan de getroffen patiënten en gezinnen.  Het project 'Koester' ligt ons dan ook zeer nauw aan het hart.  Met deze gift hopen we de verschillende afdelingen nieuwe mogelijkheden te bieden in hun werking en wetenschappelijk onderzoek.

Callens & EMK - 50

 

Callens & EMK viert 50ste levensjaar in stijl

'Feest vieren' betekent volgens het woordenboek het "deelnemen aan een feest en uiting geven van feestvreugde"

We sommen graag onze hoofredenen tot uiting van onze feestvreugde even op en zijn verheugd nu al bijna 700 volgers te hebben op onze festiviteiten.

  • 'Abraham' zien is een mijlpaal in het leven.

Mijlpalen motiveren Callens & EMK dan ook om terug te kijken op onze succesvolle start maar tevens vooruit te focussen op de volgende halve eeuw.  Waregem en Lochristi hebben we al gezien.  'Geel' zien is ons volgend ankerpunt.  In primeur worden de nieuwe vestiging in Geel en onze strategische doelstellingen voor deze en andere regio's voorgesteld.

  • Gezond ondernemen is groeien

We stevenen dit jaar af op een order entry die maar liefst 30% hoger ligt dan 2015. Dit jaar wensen we nog zeventien vacatures in te vullen. Het personeelsaantal zal hiermee stijgen tot 170 medewerkers.  In bepaalde periodes werken we samen met onze zorgvuldig geselecteerde onderaannemers met ruim 270 medewerkers. 

  • De architectuur van een gebouw draagt bij aan de identiteit en herkenbaarheid van een onderneming.

Ons herkenbare gebouw wordt omgetoverd in een feesttempel. Wandel langs onze Lane of Fame en onze Timelane om aan te komen in een prachtig kader waar spektakel, muziek, eten en dans centraal zullen staan.  

  • 'Movember' in 'September', Baarden i.p.v. Snorren

Op 1 september laatstleden startten alle mannelijke Callens & EMK-medewerkers met hun aangepaste versie van de Movember-actie.  De uitdaging werd aangegaan om met zijn allen de baard te laten groeien.  Minstens tot 24 september althans want dan komen professionele barbiers de haartjes kort knippen of volledig verwijderen.

De vrouwelijke collega's vormen de jury om de origineelste baardgroei uit te kiezen.

 

Recent verscheen bijgevoegd artikel in VOKA-Ondernemers.  Veel leesplezier.

Voor de klanten, genodigden, medewerkers en partners, graag tot 22 of 24 september

Wervingscampagne zomer 2016

 

Callens & EMK maakt pak nieuwe vacatures bekend

"Groei! Nieuwe projecten! Opportuniteiten!"

Bij Callens & EMK hebben we een drukke projectzomer en dito najaar voor de boeg.  We willen ons huidig team de fun in hun job laten behouden en bijkomende groei bekomen.  Daarom willen we in alle afdelingen gericht beginnend of ervaren talent aantrekken.

"Creativiteit! Spirit! Gedrevenheid! Enthousiasme! Geen grenzen! Amusement!"

Met onze campagne willen we nieuw technisch talent laten kennis maken waarvoor we echt staan. 

Stap aan boord van ons sterk team en verleg je grenzen.

Fun verzekerd!

Klik hier door naar de vacaturepagina's...

 

 

 

Callens & EMK bouwt nieuwe thermische installatie bij Ecofrost

 

De samenwerking voor de designopdrachten in dit project wordt gerealiseerd met een externe tekenaar, gedetacheerd door MIDES.

In hun halfjaarlijkse bedrijfskrant zijn we verheugd onze samenwerking en realisaties te kunnen verspreiden.

Uiteraard zijn we ervan overtuigd dat ons fiere projectteam onze eindklant Ecofrost een topproject zal opleveren.

Veel leesplezier in bijgevoegd artikel.

Gent vormt decor teamactiviteit techniekers

 

Op zaterdag 27/02/2016 organiseerden een aantal techniekers een ontspannend dagje Gent voor hun collega's.  Na de actieve lasershooting met Simon als primus stond een lekker etentje bij Pampas aan het Gravensteen op het programma.

We hebben vooral ook gemerkt dat de verschillende generaties techniekers zeer goed met elkaar kunnen opschieten.  Al dan niet doorspekt met wat gejen...

Een topteam verdiende ook een topnacht om hun teamactiviteit af te sluiten.  Deze beelden zijn beschikbaar bij de deelnemers...

3de Bloedinzameling | Callens & EMK - 2015

 

Voor het 3de jaar op rij engageerde Callens & EMK zich voor het goede doel.  Dit jaar telde de bloedinzameling meer dan 130 donoren.  Een absoluut recordaantal voor onze onderneming. 

De bloedinzameling groeide de laatste jaren uit tot een volwaardig initiatief voor alle personeelsleden, familieleden en kennissen die zich engageren voor de medemens.

Een grote dank aan alle interne en externe donoren met een woord van extra dank voor onze mediapartner CDesign voor hun inzet om donoren warm te maken voor ons evenement.

We zijn trots op onze 3de award als 'onderneming met een hart'.

Wil je het filmpje zien, Klik dan hier.

Directie Callens & EMK

ESF-project Competence & Excellence

 

"ESF-project 5822 - Competence & Excellence"

Op 31/10/2015 ontvingen we spannend en positief nieuws dat ons subsidiedossier omtrent opleidingen binnen Callens & EMK voor de periode 1/11/2015 tem 31/10/2016 unaniem en volledig werd goedgekeurd.

Door dit project kunnen we verder werken aan competentieontwikkeling bij onze medewerkers en blijven voorsprong nemen.

Het programma omvat zowel technische als commerciële opleidingen, taal- als ICT-topics, veiligheidstrainingen en trajecten op vlak van people skills en klantgerichtheid.

We zijn verheugd dergelijke uitdagingen af te werken.

 

Alle info omtrent ESF is terug te vinden op de website www.esf-agentschap.be

 

Callens & EMK in de 'LED'-lights

 

 

Sinds vrijdag 30 oktober pronken 2 nieuwe, gigantische LED-verlichtingen bovenop de bedrijfsgebouwen van Callens & EMK.   De letters zijn 2 meter hoog en het volledige framework is bijna 9 meter breed.

We willen hiermee blijven inzetten op onze employer branding als innovatief bedrijf en alle verkeer laten kennismaken met onze naam!

Nu zijn er geen excuses meer om Callens & EMK niet te kennen...

 

Officiële opening nieuw paradepaardje Callens & EMK

  

'3 Back-up boilers voor Tereos Syral - Aalst' (BUBA)

In het bijzijn van Kurt Vanryckeghem, burgemeester stad Waregem, Kristof Chanterie, schepen van economie stad Waregem en Ann Van De Steen, schepen van energie stad Aalst werd op 2 oktober laatstleden het stooklokaal met 3 stoomketels bij de klant Tereos Syral te Aalst officieel geopend.
Na het academisch gedeelte met technische toelichtingen door de verschillende actoren en de projectmensen van Tereos Syral, Farys en Callens & EMK konden alle genodigden en werknemers van Callens & EMK de grootste installatie uit de bijna 50-jarige geschiedenis van Callens & EMK aanschouwen tijdens een uitgebreide rondleiding. Het bedrijfsbezoek werd afgesloten met een bijzonder gesmaakte receptie.

De engineering, installatie en opstart van 3 back-up stoomketels met een productie van 3 x 30 ton stoom per uur is terecht een huzarenstuk om trots op te zijn.
Een fiere werkgever is terug een fiere klant rijker!

Karting - Mides 22/09/2015 | Total 24/09/2015

 

"Overwinning Mides Karting Cup"

Met 6 enthousiaste drivers werd op dinsdag 22 september een 2de opéénvolgende overwinning behaald op een kartwedstrijd voor bedrijven, georganiseerd door Mides/Gevacon. 134 andere deelnemers werden vlotjes verwezen naar de 2de plaats en verder. Op naar volgend jaar voor een 3 op 3!

Drivers: Ruben, Pieter, David, Dieter, Levi en Pieter

Op de Total-wedstrijd werd 2 dagen later door Pieter, Levi en Dieter een tweede podiumplaats behaald.  We strandden op een mooie tweede plaats en bewijzen dat we ook hier voorsprong kunnen nemen op onze concurrenten.

Proficiat aan onze snelle mannen!

In Memoriam - Philippe Baert

 

Dinsdag 8 september bereikte ons het tragische en zeer schokkende nieuws dat onze collega Philippe Baert het leven liet bij een vliegtuigongeluk.  Zijn passie werd jammer genoeg zijn laatste reis...

Onze eerste gedachten gaan in elk geval uit naar de familie van Philippe die we op zoveel mogelijk manieren zullen steunen.Zijn deskundigheid en creativiteit als tekenaar, zijn lach, zijn inbreng in de projecten, zijn advies en bereidheid om zijn collega's te helpen zullen heel erg gemist worden.  10 jaar lang was Philippe een steun en toeverlaat in onze projectafdeling. Philippe was een correcte werknemer met oog voor detail en precisie.  Hij kon terecht trots zijn op al zijn realisaties!

We willen vooral de positieve herinnneringen aan Philippe onthouden en Philippe voor altijd meedragen in onze Callens & EMK-harten.

RIP Philippe.

° 20/04/1962 † 08/09/2015

Personeel & Directie Callens & EMK

Tevreden klant zorgt voor een positieve noot

 

Brouwerij Haacht motiveert

Callens&EMK-medewerkers

Na de oplevering van een thermische ontgasser bij Brouwerij Haacht bezorgt het hoofd van de technische dienst ons een leuke boodschap via mail. 

"Ik wil hiermee speciaal de commercieel afgevaardigde, de projectleider, de werfleider  en alle andere medewerkers van de firma Callens & EMK die  meehielpen aan dit project van harte bedanken voor de fijne samenwerking en flexibiliteit die leidden tot het succesvol finaliseren van dit project. Jullie aanpak is één van de meest professionele die ik de laatste jaren meemaakte op de brouwerij en het was een plezier om op deze manier samen te werken.

Proficiat!"
We zijn trots op onze medewerkers die op deze manier het verschil kunnen maken.  Tevreden klanten zijn onze mindset!

Bedrijfsbezoek KTA Brakel

 

Op donderdag 11 juni kwamen 13 studenten werktuigmachines en industrieel onderhoud op studiebezoek bij onze onderneming.

Na de bedrijfsvoorstelling werd een uitgebreide rondleiding voorzien met focus op de verschillende mogelijkheden binnen Callens & EMK.

De leidinggevende van de onderhoudsafdeling en 1 van onze techniekers konden de toekomstige medewerkers enorm boeien door hun kennis en ervaring vol passie over te brengen.

De opvolger van Generation Y wordt zeker en vast de moeite.

We zijn sterk onder de indruk van de attitude en betrokkenheid van het merendeel van de studenten.  Het gaat goed met onze toekomst...

Wij engageren ons heel graag om deze technische doelgroep te laten kennismaken met onze troeven, aanpak en activiteiten.

Studiebezoek VTI Waregem

 

De leerlingen van het 5de Industriële wetenschappen, uit VTI Waregem, konden op dinsdag 16/05 laatstleden proeven van de uitdagingen die je als ingenieur in een bedrijf als Callens & EMK kunt verwezenlijken.

20 enthousiaste leerlingen en 3 leerkrachten werden door 1 van onze ingenieurs en een service engineer ondergedompeld in de wereld van thermische, industriële processen.

Tijdens een eerste sessie werd de functie van een ingenieur voorgesteld aan de hand van een real-life project. Vertrekkende vanuit sales engineering, via concept- en pre-engineering naar detailengineering en uitvoering, kon Stefaan de leerlingen schetsen welke verantwoordelijkheden een ingenieur draagt op vlak van techniciteit, planning, veiligheid, aansturen van monteurs en lassers, contacten met de klant en leveranciers, …

Frank begeleidde in zijn demo-stooklokaal de leerlingen in de praktische kant van het ketelhuis. De toepassingen met branders en diverse sturingen, het analyseren van de verschillende componenten van een ketelhuis werden vol enthousiasme en bergen ervaring overgebracht.

Aan het aantal aanvragen tot vakantiejob kunnen we nu alvast stellen dat de leerlingen met een goed gevoel huiswaarts gingen.

 

Ronde van Vlaanderen Cyclo

 

Tussen de 16.000 deelnemers waren op 4 april 2015 vanaf 6u 's morgens onze 5 Cyclo-Flandriens (zaakvoerder van Callens & Emk Windy Moerman en vrienden Andy Vercaigne, Dirk Castelein, Yves De Praeter en Francky De Praeter) reeds op post om de koers van het jaar van 239 km te bedwingen. De lange afstand vertrekt vanuit Brugge om aan te komen in Oudenaarde. Hoeveel hellingen er juist beklommen worden, dat is niet meer te tellen. Maar één ding is zeker, dit is en blijft een koers voor de echte Flandriens. Proficiat aan onze Callens & Emk Flandriens.

Een duivels hete jobaanbieding | Callens & EMK

 

Rekruteringsactie met knipoog naar het WK

We lanceren deze week 2 vacatures als projectleider warmtetechnische projecten.  De vacatures worden onder meer bekend gemaakt via een campagne in de regionale kranten De Streekkrant en De Zondag.

Uiteraard duimen we de komende periode voor de Belgen op het WK in Brazilië en daarom werkten we deze rekruteringscampagne uit.

Een functie als projecteider is oprecht een duivels hete job.  Projecten aanpakken op jouw manier, vol vuur en passie!  Daarom zijn we op zoek naar enthousiaste techneuten die praktijkgericht willen werken en die hopelijk zoals onze Duivels heel ver willen geraken!

Klik hier voor meer toelichting over de vacature en jouw kandidatuur.

Wings For Life World Run | Callens & EMK

 

Hardlopen voor diegenen die dat niet kunnen in een unieke wedstrijd waar de finish jou inhaalt

8 strijdvolle, enthousiaste, sportieve maar vooral voor een goed doel lopende Callens & EMK-ers nemen zondag 4/5 as deel aan de Wings For Life Worldrun.

Het doel is gemaakt:  ons vooral amuseren en zorgen dat de 'catcher car' ons zo laat mogelijk inhaalt...

We starten om 12u op de grote markt te Ieper. 

We lopen door de vlakke polders van Flanders Fields voor diegenen die het niet kunnen.

http://www.wingsforlifeworldrun.com/nl/locaties/ieper/praktische-info/#location-content

Bedrijvencontactdagen - 't Hof van Commerce | Callens & EMK

 

 

Bedrijvencontactdagen - proficiat aan de hr. Carlo Mylle!

  

Proficiat aan Carlo Mylle*, eigenaar en gedelegeerd bestuurder van Mydibel (Moeskroen)!

Hij wint een citytrip voor 2 personen naar Barcelona, t.w.v. 600€!

Wie is wie?

Wie tijdens de Bedrijvencontactdagen langs kwam op onze stand 't Hof van Commerce, kon deelnemen aan onze fotowedstrijd. Met een citytrip naar Barcelona voor 2 personen als inzet. Heel wat mensen waagden hun kans, maar slechts 1 iemand kon winnen....

En dat werd Carlo Mylle. Proficiat!

't Hof van Commerce

Onze stand 't Hof van Commerce deed zijn naam eer aan! We kregen veel volk over de vloer tijdens de 2-daagse Bedrijvencontactdagen in Kortrijk Xpo.

 Voor de editie 2013 van hét netwerkevenement in West- en Oost-Vlaanderen en Henegouwen, sloegen Ceratec, Callens & EMK en de Willy Naessens Group de handen in elkaar. Deze kruisbestuiving mag een succes genoemd worden!

 Bedankt dat jullie er bij waren, en wie weet, tot in 2015?

 

*De winnaar werd persoonlijk verwittigd.

 

 Ouder

Contacteer Callens & EMK