Menu
T +32 (0)56 72 08 46dienst-na-verkoop - 24/24 en 7/7

Thermische Olieketels

1 2

Wanneer een productie-eenheid om hogere temperaturen vraagt, komen naast stoom- en direct gestookte oplossingen ook installaties op basis van thermische olie in beeld. Het productgamma dat Callens&EMK inzet in deze laatste groep gaan van 100.000kCal/h tot 12.500.000kCal/h (±14.500 kW) per thermische olieketel en zijn mogelijk in zowel horizontale als verticale uitvoeringen.

Toepassingsgebieden

In diverse sectoren is het gebruik van thermische olie gebruikelijk en regelmatig toegepast:

  • Voeding (chips, frieten, snacks, bakkerijproducten, groenten...)
  • Bouwmaterialen (drogen van betonplaten)
  • Transport (vervaardiging van vliegtuigonderdelen)
  • Textiel (tapijtindustrie)
  • Isolatie
  • Vloerbedekking
  • Houtverwerking
  • Chemie (opwarmen reactoren)
  • ...

Voordelen van thermische olie

Thermische olie laat toe om de warmte decentraal op te wekken en te verdelen over één of meer warmtevragers, dit zonder nood aan een installatie onder (zeer) hoge druk, eigen aan bijvoorbeeld stoom- of heetwatertoepassingen. Op deze manier kunnen vlot temperaturen tot ongeveer 300°C bereikt worden, op een werkingsdruk die deze van een klassieke centrale-verwarmingsinstallatie niet overstijgt.

Bovendien is een TO-systeem per definitie een gesloten circuit, waardoor - bij correct ontwerp en gebruik - een jarenlange werking mogelijk is zonder vernieuwing van het warmtedragend medium.

Veiligheid

Bij het ontwerpen van een systeem op basis van thermische olie is aandacht voor de (brand)veiligheid uiteraard één van de belangrijkste aspecten. Een goed design is dan ook onontbeerlijk en begint met het bestuderen van alle mogelijk factoren die hieraan bijdragen.

Callens&EMK kan terugvallen op meer dan 50 jaar ervaring in deze materie, waardoor wij er steeds voor garant kunnen staan een correct werkende, veilige installatie te bouwen.

Thermische olieleidingen

Ondanks de geringe werkdruk in de leidingen dient extra rekening gehouden te worden met diverse aandachtspunten: materialen, uitzettingen, ondersteuningen,... Ze maken van deze piping een wetenschap op zich.

Bij Callens&EMK mag ú er gerust op zijn dat wíj met elk detail rekening houden.

Callens&EMK, onze missie

Het is ons doel ervoor te zorgen dat uw productieproces correct wordt aangesloten. Van engineering tot uitvoering en nazorg.

Thermische olie, ons vak

Contacteer Callens & EMK