Menu
T +32 (0)56 72 08 46dienst-na-verkoop - 24/24 en 7/7

Verhuur Stoomketels | Callens & EMK

1 2 3

VERHUUR

Stoomketels kunt u huren bij één van de bekendste hvac bedrijven: Callens & EMK. Wij hebben een permanente voorraad aan ketels (stoom, thermische olie, cv) die voor verhuur ter beschikking staan. Bij noodsituaties zijn onze klanten binnen de acht uur weer actief. Die voorraad geeft ons daarnaast de ruimte voor testopstellingen, het opstarten van exotherme processen, interventies, enz. 

Met een capaciteit van 150 tot 55.000 kg/h beschikken wij over hoogwaardige stoomketels. U kunt verschillende ketels huren met (bio)gas, biochemische brandstof of stookolie. Zo hebben we diverse soorten ketels, zoals een vlampijpketel. Deze wordt ook wel de Schotse ketel genoemd en heeft de vorm van een liggende cilinder. Daarnaast heeft u de mogelijkheid tot huren van een spiraalketel. 

Vlampijpketel of spiraalketel? 

Een vlampijpketel heeft een capaciteit tussen de 250kg/h tot 30.000 kg/h. Een spiraalketel heeft doorgaans een capaciteit tussen de 150 kg/h en 8.000 kg/h. Zo kunt u tot 8.000 eigenlijk kiezen tussen twee ketels. Onderstaand wordt uitgelegd welke ketel het beste bij u past wanneer u besluit om een stoomketel te huren. 

De vlampijpketels beschikken over een grotere capaciteit, maar hebben als voornaamste nadeel dat ze ruim en robuust uitgevoerd moeten worden om te werken. De twee gevolgen hiervan zijn een trage opstart (groot volume) en ze nemen veel ruimte in beslag. Daartegenover is de waterinhoud van een vlampijpketel aanzienlijk groter, waardoor een plotse schommeling in de stoomvraag makkelijk opgevangen kan worden. De ketel zal op dat moment om een hogere druk werken. 

Kiest u voor het huren van een spiraalketel, dan zult u profiteren van de snelle werking van de ketel. Dergelijke type ketels leveren namelijk ogenblikkelijk stroom en nemen aanzienlijk minder ruimte in beslag dan de vlampijp ketels. Ook profiteert u van de hogere mogelijke werkdruk van een spiraalketel, namelijk 70 bar of hoger. 

Welk type stoomketel moet ik huren?

Het type stoomketel dat u wilt huren is dus sterk afhankelijk van uw wensen. Wilt u meer informatie over specificaties of het huren van een stoom ketel, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer. 

Contacteer Callens & EMK